voedselresten organisch swill container emmer rouwmaat

Wat kun je doen met swill en voedselresten?

Swill of voedselresten komen vaak veelvuldig vrij in keukens, bedrijfskantines en horeca. Het wordt vaak bij het restafval gegooid end at is zonde. Het is geen afval: je kunt het composteren en verwerken tot biogas. Daarom willen wij zoveel mogelijk swill redden uit het restafval van bedrijven.

Om swill en overgebleven voedsel om te kunnen zetten in nieuwe grondstoffen, moet het dus uit het restafval! Wij hebben daar een oplossing voor: houd het apart! Wij hebben er handzame 20-liter emmers voor, die je makkelijk onder je werkbank, koffie-automaat of bar plaatst. Ze zijn luchtdicht af te sluiten en dus stankvrij. We halen de emmers regelmatig op met een elektrische bus. Wij doen dit zonder contract tegen vaste, lage kosten per emmer. Als je dus een keer geen swill-afval hebt, berekenen wij ook geen kosten door.

remco feith koffiedrab groene route inzameling rouwmaat zutphen

Wat mag wel in het swill?

Onder swill verstaan wij biologisch afbreekbare afvalstoffen met name bestaande uit (gekookte) voedselresten afkomstig van keukens, kantines en restaurants, zoals:

  • Gekookte voedselresten uit keukens
  • Aardappelen, brood, deegwaren
  • Dranken en sappen
  • Vlees en vis
  • Sauzen en soepen
  • Vetten
  • Zuivel, eieren en eierschalen
  • Groente, fruit en aardappelen

Wat mag niet bij het swill of voedselresten?

newsletter

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Het laatste nieuws
  • Tips en het beste advies
  • Persoonlijke acties en prijsupdates
  • Aanbevelingen